Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

Our Articles

Desenul/modelul industrial international

Desenul/modelul industrial international

Autor: Cristian Darie, avocat si Senior Partner in cadrul firmei de avocatura Darie, Manea si Asociatii

Desenul/modelul industrial international este desenul/modelul industrial inregistrat in baza Aranjamentului de la Haga in tarile mentionate in cuprinsul cererii de inregistrare depuse la Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (WIPO/OMPI).

Avantajele inregistrarii unui desen/model international printr-o cerere formulata la nivel international sunt urmatoarele:

  • formularea unei singure cereri de inregistrare de a desenului/modelului industrial si obtinerea protectiei in mai multe tari;
  • urmarirea unei singure cereri pentru modificari, completari si alte mentiuni care apar pe parcursul procesului de inregistrare;
  • valoarea taxelor achitate este mult mai mica pentru inregistrarea desenului/modelului prin formularea cererii la nivel international decat in cazul in care ar fi fost formulate cereri separate in fiecare tara care prezinta interes.

Modelul/desenul industrial inregistrat la nivel international este protejat pentru o perioada de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii duratei protectiei cu mai multe perioade de catre 5 ani, pana la maxim douazeci si cinci de ani, cu conditia formularii cererii in termenele prevazute de lege si achitarii taxelor.

Va stam la dispozitie si cu alte servicii, precum cel de inregistrare a marcilor. Verificarea unei marcii este unul dintre cele mai solicitate servicii de proprietate intelectuala. Prin acesta, potentialul detinator al marcii se va asigura ca marca indeplineste cerintele legale pentru ca aceasta sa fie recunoscuta si certificata. Avocatii nostri  specializati in astfel de probleme va pot ajuta la fiecare pas in acest demers.